CNA a deschis un dosar penal în cazul Spitalului Clinic Republican

  • 21 Ianuarie 2013 17:10
CNA a deschis un dosar penal în cazul Spitalului Clinic Republican

Centrul Național Anticorupție anunță că a deschis un dosar penal în cazul ipotecării unor spații a Spitalului Clinic Republican.

Potrivit unui comunicat al CNA, în cadrul investigațiilor preliminare s-a constatat, că Ministerul Sănătății și-a exprimat acordul de a transmite în ipotecă către o bancă a unui spațiu cu o suprafața de peste 500 de  metri pătrați din incinta Spitalui Republican, în vederea asigurării rambursării unor credite, în cadrul unui parteneriat public-privat.

În conformitate cu contractul de ipotecă din 11 decembrie 2012, Banca este în drept să inițieze procedura de exercitare a dreptului de ipotecă în cazul reorganizării garantului ipotecar, adică a Spitalului Clinic Republican. În comunicatul Centrului Național Anticorupție se precizează că la 22 decembrie 2012,  în baza unui ordin emis de către Ministrul Sănătății Andrei Usatîi, cu privire la reorganizarea unor instituții medico-sanitare publice, se dispune reorganizarea, începând cu 25 decembrie 2012, a Spitalului Clinic Republican.

Anterior, ministrul Sănătății, Andrei Usatîi a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi admis nereguli în cadrul parteneriatului public privat în vederea îmbunătățirii condițiilor la Spitatul Clinic Republican, precizând că acesta a fost avizat pozitiv de toate instituțiile competente ale statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău