CMF nr. 2 a primit un ultrasonograf de performanță înaltă, cu suportul Japoniei

  • 29 Septembrie 2023 16:51
CMF nr. 2 a primit un ultrasonograf de performanță înaltă, cu suportul Japoniei

Centrul Medicilor de Familie nr. 2 al IMSP AMT Botanica din capitală a fost dotat cu un ultrasonograf de performanță înaltă, datorită unui grant acordat de Guvernul Japoniei. Echipamentul a fost achiziționat prin intermediul Programului de granturi pentru Securitate Umană „Kusanone”, transmite IPN.

Director IMSP AMT Botanica, Marina Golovaci, a menționat că acordul pentru implementarea proiectului a fost semnat acum un an. Costul aparatului este de 1,6 milioane lei, dintre care 1,4 milioane de lei sunt acordați în cadrul proiectului, iar suma de 200 de mii de lei a fost contribuția instituției medicale. Potrivit ei, noul utilaj poate fi utilizat fără contraindicații – pentru copii, gravide, persoane cu patologii și cu contraindicații pentru alte tipuri de investigații. Responsabila a mai spus că dotarea cu noul echipament va permite majorarea numărului de investigații de la 5 mii la 8 mii anual.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de circa 7 milioane de dolari pentru peste 80 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău