CMC va examina joi chestiunea privind majorarea tarifelor pentru călătoriile cu transportul public

  • 11 Mai 2022 18:22
CMC va examina joi chestiunea privind majorarea tarifelor pentru călătoriile cu transportul public

Consiliul municipal Chișinău (CMC) va examina joi chestiunea privind majorarea tarifelor pentru călătoriile cu transportul public, care au rămas neschimbate din 2009. Potrivit Infotag, primarul municipiului Chișinău a anunțat acest lucru miercuri, într-o conferință de presă.

El a justificat necesitatea creșterii tarifelor la troleibuz și autobuz prin efectuarea de investiții în acest domeniu, precum și prin creșterea costurilor.

"În ultimii doi ani, parcul capitalei a fost completat cu 240 de mașini noi. Am reușit, în parteneriat cu o companie privată, să aducem 358 de stații de așteptare la un aspect decent. Pe de altă parte, avem o creștere nestăvilită a prețurilor la energie: de la combustibili și lubrifianți până la energie electrică, iar procesul scumpirilor nu se oprește. Plus inflație de 22%. Chișinăul rămâne astăzi singurul oraș din țară în care tariful pentru o călătorie într-un troleibuz confortabil cu aer condiționat este de 2 lei. După ce problema a fost studiată de experți, este realist să instituim un tarif unic la călătorie de 6 lei", a spus Ceban.

Potrivit acestuia, majorarea tarifelor este singura măsură prin care poate fi salvat transportul public din Chișinău.

"Susțin pe deplin această decizie nepopulară, deoarece va împiedica Parcul de autobuze și Regia transport electric să dea faliment. Pe parcursul anului, Chișinăul a investit 700 de milioane de lei în domeniul transportului public pentru dezvoltarea infrastructurii și achiziționarea de unități de transport. Nu ne putem opri la jumătate - trebuie să implementăm proiectele planificate", a spus primarul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău