CM Qatar 2022: Vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie

  • 29 Septembrie 2022 18:18
CM Qatar 2022: Vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie

​Vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie pentru spectatorii care vor să asiste la meciurile Cupei Mondiale de fotbal 2022 din Qatar. Totuși, aceștia vor trebui să prezinte un test negativ pentru a intra în țară, au anunțat, joi, guvernul de la Doha și Comitetul Suprem de Organizare.

„Persoanele care sosesc în Qatar nu sunt obligate să stea în carantină, indiferent de statutul lor de vaccinare sau de țara de origine”, precizează organizatorii.

 La ghișeul de check-in al aeroportului de plecare, orice vizitator în vârstă de șase ani și peste trebuie, totuși, să prezinte un rezultat negativ cu mai puțin de 48 de ore înainte de ora de plecare pentru un test PCR și cu mai puțin de 24 de ore pentru un test antigen.

Nu va fi necesar să se efectueze un nou test la sosire.

Purtarea măștii va fi obligatorie pentru toți cei aflați în transportul public și în unitățile sanitare.

Oricine va fi testat pozitiv în timpul turneului va fi obligat să se autoizoleze timp de 5 zile și apoi să poarte o mască timp de 5 zile.

Vizitatorii cu vârsta peste 18 ani vor trebui, de asemenea, să descarce aplicația de urmărire Ehteraz, care este necesară pentru a intra în spații publice închise, transmite hotnews.ro.

Informații suplimentare despre utilizarea aplicației Ehteraz în timpul turneului, în special pe stadioane, „vor fi comunicate în timp util”, au declarat organizatorii pentru AFP.

Ei precizează, de asemenea, că „asistența medicală de urgență va fi oferită gratuit în spitalele publice pentru deținătorii cardului Hayya”, care acționează ca o viză pentru Qatar și ca un bilet de meci, scrie News.ro.

Toate spitalele private și publice, centrele medicale, clinicile și farmaciile din țară vor fi deschise vizitatorilor.

Turneul va avea loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău