CM 2018 | Senatorii americani cer o investigație privind condițiile de muncă pe șantierele stadioanelor care se ridică în Rusia

  • 04 August 2017 09:37
CM 2018 | Senatorii americani cer o investigație privind condițiile de muncă pe șantierele stadioanelor care se ridică în Rusia

Senatorii americani au trimis o scrisoare deschisă către FIFA, în care roaga organizatia să verifice condițiile de muncă ale lucrătorilor de pe șantierele Campionatului Mondial de Fotbal – 2018, organizat în Rusia.

În cazul descoperirii unor probe de încălcare a drepturilor omului, senatorii cer ca FIFA să anuleze dreptul Rusiei de a găzdui turneul, scrie paginaderusia.ro.

„FIFA trebuie să respecte angajamentul său față de drepturile omului. Protecția lucrătorilor și a sportivilor fata de munca forțată ar trebui să fie un element-cheie al acestor obligații. În cazul în care FIFA nu ia măsuri împotriva Rusiei și Coreei de Nord, acest lucru va fi perceput ca ignorare a comportamentului dezgustător al acestor țări. Evenimentul principal sportiv din lume nu poate fi construit pe spinarea persoanelor lipsite de apărare”- se arata în scrisoarea Senatului SUA.

Anterior, presa rusa si occidentala a relatat despre cazurile de utilizare a fostei de munca din Coreea de Nord pe principalele santiere de cosntructii destinate Campionatului Mondial de Fotbal. Jurnalistii au scris ca muncitorii nord-coreeni sunt exploatati sever de catre angajatorii rusi, munca lor fiind echivalata cu cea a sclavilor, iar castigurile intra in conturile regimului nord-coreean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău