CM 2018 | Cel mai bun jucător al turneului final, croatul Luka Modric

  • 16 Iulie 2018 08:03
CM 2018 | Cel mai bun jucător al turneului final, croatul Luka Modric

Căpitanul echipei Croației, mijlocașul Luka Modric (Real Madrid), a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, transmite EFE.

Modric a primit ''Balonul de Aur'' care recompensează această pe performanță după finala pierdută de naționala Croației în fața Franței, cu 2-4, pe Stadionul Lujniki din Moscova. El îi succede în palmares argentinianului Leo Messi, și el finalist în 2014, în Brazilia.

Belgianul Eden Hazard va primi ''Balonul de Argint'', în timp ce ''Balonul de Bronz'' a revenit atacantului francez Antoine Griezmann.

Atacantul francez Kylian Mbappe (PSG), autorul unui gol în finală, a fost desemnat cel mai bun tânăr fotbalist de la CM 2018.

Belgianul Thibaut Courtois a fost ales cel mai bun portar al competiției, dar el nu a putut primi trofeul, deoarece Belgia a plecat acasă imediat după finala mică de la Sankt Petersburg, câștigată cu 2-0, sâmbătă, în fața Angliei.

Titlul de golgheter al competiției (Gheata de Aur) a fost adjudecat de atacantul englez Harry Kane, cu 6 goluri marcate, ''Gheata de Argint'' va fi decernată lui Griezmann, cu patru goluri și două pase decisive, iar ''Gheata de Bronz'' i-a revenit belgianului Romelu Lukaku, autor a patru goluri și cu o pasă decisivă.

Trofeul Fair Play a fost acordat echipei Spaniei, carte va primi și un cec de 50.000 de dolari, ce va fi utilizat pentru dezvoltarea fotbalului juvenil.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău