Clopotele tuturor bisericilor din R.Moldova vor fi trase zilnic la ora 12.00

  • 24 Martie 2020 10:24
Clopotele tuturor bisericilor din R.Moldova vor fi trase zilnic la ora 12.00

În toate lăcașurile de cult din cuprinsul Mitropoliei Moldovei (Patriarhia Rusă), clopotele vor bate zilnic, începând cu ora 12.00, timp de 3 minute. Decizia a fost luată de Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove în contextul epidemiei de Covid-19 și decretării stării de urgență, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei, în aceste momente, credincioșii sunt îndemnați la rugăciune pentru cei afectați de coronavirus, pentru personalul medical din sistemul sanitar și pentru toți cei care se luptă pentru împiedicarea extinderii acestei epidemii.

Un îndemn similar a fost lansat, săptămâna trecută și în Mitropolia Basarabiei (Patriarhia Română). „În spiritul tradiției în situații de epidemii recomandăm clericilor să bată clopotele bisericilor în fiecare zi la orele 12.00, timp de 3 minute, iar credincioșilor să intensifice rugăciunea”, se arată într-o adresare a Mitropolitului Basarabiei, ÎPS Petru, către clerici și credincioși lansată la 19 martie.

În seara zilei de ieri, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că este intrezisă aflarea persoanelor de peste 63 de ani în spații publice fără strictă necesitate. Totodată, din data de 25 martie, vor fi interzise plimbările în parcuri, terenuri de joacă și locuri publice, iar în procesul de respectare a restricțiilor anunțate vor fi implicați militarii.

 Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău