Clopoțeii păcii: Copii din R. Moldova și Ucraina au participat la un atelier de pictură dedicat sărbătorilor naționale, organizat de Parlament

  • 31 August 2023 16:13
Clopoțeii păcii: Copii din R. Moldova și Ucraina au participat la un atelier de pictură dedicat sărbătorilor naționale, organizat de Parlament

Mai mulți copii din Republica Moldova și Ucraina au participat ieri, la Parlament, la un atelier de pictură. Evenimentul a fost organizat cu ocazia sărbătorilor naționale Ziua Independenței și Ziua Limbii Române, precum și pentru a marca începutul unui nou an școlar, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În debutul evenimentului, copiii au vizitat sala de ședințe plenare, unde au comunicat cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Acesta le-a vorbit copiilor despre activitatea deputaților, precum și despre semnificația sărbătorilor naționale. De asemenea, președintele Parlamentului le-a dorit copiilor mari succese în noul an de studii. Și copiii, care vor merge în clasa întâi în acest an, au povestit despre așteptările pe care le au de la școală.

Ghidați de soția președintelui Parlamentului, Inga Grosu, soția ambasadorului Ucrainei, Olesea Șevcenko, precum și de secretarul general al Legislativului, Tamara Gheorghița, participanții la atelier au pictat clopoței în culorile naționale ale Republicii Moldova și Ucrainei, au decorat clopoțeii păcii cu mesaje scrise în limbile română și ucraineană.

Pe platoul din fața clădirii Parlamentului, copiii au desenat cu cretă colorată drapelele celor două țări.

La atelierul de pictură au participat circa 30 de copii care în acest an vor păși pentru prima dată pragul școlii. Evenimentul a avut drept scop promovarea mesajelor de pace și solidaritate prin intermediul valorilor culturale naționale, într-un mod interactiv și distractiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău