Clasament mondial: Poliția R.Moldova, depășită de cea din Turcia, Mongolia și Senegal (ZdG)

  • 18 Decembrie 2017 13:18
Clasament mondial: Poliția R.Moldova, depășită de cea din Turcia, Mongolia și Senegal (ZdG)

Performațele Poliției R. Moldova plasează țara la capitolul securitate internă pe locul 78 în lume, din 127 de state în total, conform clasamentului World Internal Security and Police Index 2016. R. Moldova este depășită de state precum Panama, Mongolia și Senegal.

Totodată, România se află pe locul 45 în clasament, iar Rusia – pe locul 82. Pe primul loc s-a clasat Singapore, urmat de Finlanda și Danemarca.

Clasament mondial: Poliția R.Moldova, depășită de cea din Turcia, Mongolia și Senegal (ZdG)

WISPI își propune să măsoare capacitatea aparatului de securitate într – o țară pentru a răspunde provocărilor securității interne, atât în ​​prezent, cât și în viitor.  Indicele este format din patru componente – capacitate, proces, legitimitate și rezultate, notează Ziarul de Gardă.

Astăzi, Poliția Națională a R. Moldova împlinește 27 de ani de la crearea sa.  Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare și a conferit Ordinul „Ștefan cel Mare” Direcției de Poliție a municipiului Chișinău a Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne, „Ordinul de Onoare” Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne și distincții de stat pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, merite în educarea tinerii generații în spiritul militaro-patriotic și contribuție la protecția socială a veteranilor.

Tot azi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne au avut  loc depuneri de flori la plăcile comemorative și monumentul polițiștilor căzuți la datorie. Ziua Poliției Naționale va continua cu un eveniment festiv, organizat de Inspectoratul General al Poliției la sala de recepții a hotelului Blu Leogrand. La ceremonie va fi prezent, Primul-ministrul Pavel Filip, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, șeful IGP, Alexandru Pînzari, Secretarul General Interpol, Jurgen Stock, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, parteneri, angajați ai MAI și alți invitați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău