Clasament Forbes: Simona Halep, pe locul fruntaș în ierarhia sportivelor cu cele mai mari venituri

  • 19 August 2020 10:20
Clasament Forbes: Simona Halep, pe locul fruntaș în ierarhia sportivelor cu cele mai mari venituri

Jucătoarea română de tenis Simona Halep ocupă locul al patrulea în clasamentul sportivelor cu cele mai mari venituri din lume, stabilit de publicația economică americană Forbes și dominat de japoneza Naomi Osaka.

Conform calculelor realizate de Forbes, Halep, aflată pe locul secund în ierarhia WTA, a realizat venituri totale de 10,9 milioane dolari în perioada iunie 2019 - iunie 2020, cea mai mare parte (6,9 milioane dolari) fiind reprezentată de premiile câștigate la turneele la care a participat, restul de 4 milioane dolari provenind din contractele de publicitate.

"Halep a obținut al doilea său titlu de Mare Șlem la Wimbledon, anul trecut, iar cele 36,5 milioane de dolari câștigate din premii pe parcursul carierei o plasează pe locul al patrulea în ierarhia all time (prima fiind Serena Williams, cu 93 milioane dolari). Printre sponsorii lui Halep se numără branduri globale precum Nike, Wilson, Hublot și Avon, precum și alte câteva din țara sa natală, România", scrie Forbes.

Clasamentul veniturilor realizate în sportul feminin mondial în ultimele 12 luni o are în frunte pe japoneza Naomi Osaka, cu venituri totale de 37,4 milioane dolari, dintre care doar 3,4 milioane dolari câștigați din tenis, restul de 34 milioane dolari provenind din contractele de publicitate.

Americanca Serena Williams ocupă locul secund, cu un total de 36 milioane dolari (4 milioane premii și 32 milioane sponsorizări), urmată de australianca Ashleigh Barty, cu 13,1 milioane dolari (10,1 milioane premii și 3 milioane din contracte publicitare).

Pe locul al cincilea în ierarhia Forbes se află jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, cu 8,9 milioane dolari (4,9 milioane premii și 4 milioane contracte de publicitate).

De altfel, primele nouă sportive din clasamentul realizat de revista americană sunt jucătoare de tenis, singura "intrusă" în Top 10 fiind jucătoarea americană de fotbal Alex Morgan.

Iată cum se prezintă clasamentul veniturilor din sportul feminin în 2020, stabilit de Forbes:
1. Naomi Osaka (Japonia/tenis) 37,4 milioane dolari
2. Serena Wiliams (SUA/tenis) 36 milioane
3. Ashleigh Barty (Australia/tenis) 13,1 milioane
4. Simona Halep (România/tenis) 10,9 milioane
5. Bianca Andreescu (Canada/tenis) 8,9 milioane
6. Garbine Muguruza (Spania/tenis) 6,6 milioane
7. Elina Svitolina (Ucraina/tenis) 6,4 milioane
8. Sofia Kenin (SUA/tenis) 5,8 milioane
9. Angelique Kerber (Germania/tenis) 5,3 milioane
10. Alex Morgan (SUA/fotbal) 4,6 milioane
AGERPERS

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău