Clasament al celor mai puternici bărbați din istorie. Unul din ei trage cu un singur deget 225 de kg

  • 20 August 2018 12:15
Clasament al celor mai puternici bărbați din istorie. Unul din ei trage cu un singur deget 225 de kg

În zilele noastre îi întâlnim la sala de forță, acum câteva sute de ani, însă, își demonstrau puterea ridicând tauri, roți din fier sau căruțe întregi. V-am pregătit o listă cu cei mai puternici bărbați din istorie, a căror forță fizică excepțională ne uimește și astăzi.

Milon din Crotona - Grecia a dat lumii multe legende cu bărbați puternici. Totuși, Milon din Crotona nu a fost doar un personaj mitologic. A trăit în secolul al VI-lea înaintea erei noastre, fiind cunoscut atât pentru cele zece titluri olimpice câștigate, cât și pentru modul extrem de serios în care privea alimentația. Conform surselor istorice, Milon mânca în fiecare zi 9 kg de carne și pâine, stropindu-le cu peste 8 litri de vin. Se spune că odată a purtat pe umeri un bou de patru ani pe întreg stadionul, după care l-a ucis cu un singur pumn. Marele sportiv nu era doar omul aparențelor, căci se mai spune că a salvat oamenii dintr-o clădire gata să se prăbușească, ținând cu mâinile acoperișul până ce toată lumea a reușit să iasă.

Maximin Tracul a fost proclamat împărat de către legiunile pe care le conducea cu două secole înaintea erei noastre. De origine umilă, s-a făcut remarcat datorită forței sale fizice uluitoare. Adesea sfărâma stânci cu mâinile goale și putea să tragă de unul singur o căruță încărcată. Își folosea atributele fizice pentru a-și înspăimânta atât supușii, cât și aliații. Pare incredibil, dar se spune că avea o înălțime de 2.6 metri. Domnia lui a durat doar trei ani, fiind considerat unul dintre cei mai inepți împărați romani.

Apollo cel Puternic, numele lui adevărat era Louis Uni, fiind preferatul publicului francez în secolul al XIX-lea. Și-a început cariera la un circ ambulant, unde putea să-și etaleze extraordinara forță fizică. Întreaga lui viață a călătorit, s-a antrenat și a participat la competiții. Îi plăcea să iasă în evidență ridicând roți, bare sau alte obiecte din metal. Un mulaj de ghips realizat după brațul său arată ca avea bicepși cu o circumferință de 51 cm.

Louis Cyr, cu toate că numele lui nu este cunoscut astăzi, la sfârșitul secolului al XIX-lea canadianul Louis Cyr era considerat unul dintre cei mai puternici oameni de pe Pământ. Acesta purta părul lung asemeni lui Samson din Biblie, ducând o viață asemănătoare cu cea a sportivilor Antichității. Mânca foarte mult și își antrena mușchii, ridicând căruțe sau animale. Putea să ridice un cal de la pământ și cu un singur deget trăgea o greutate de 225 kg. Odată a împins pe un munte, râzând, un întreg vagon de tren. Spectacolele pe care le-a dat în întreaga lume erau primite peste tot cu casa închisă.

Ydrunas Savickas - dintre puternicii eroi ai zilelor noastre se remarcă lituanianul Ydrunas Savickas. De 25 de ani participă la competiții, obținând de patru ori titlul de cel mai puternic om al lumii. Deține numeroase recorduri, dintre care amintim o genuflexiune făcută cu o greutate de 433 kg.

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău