Clădirea Parlamentului a fost iluminată în culorile drapelului Israelului, în semn de solidaritate cu poporul israelian

  • 12 Octombrie 2023 08:44
Clădirea Parlamentului a fost iluminată în culorile drapelului Israelului, în semn de solidaritate cu poporul israelian

În semn de solidaritate cu poporul israelian, clădirea Parlamentului a fost iluminată ieri seara în culorile drapelului statului Israel, informează MOLDPRES.

Republica Moldova este solidară cu Israelul și poporul israelian și condamnă public actele teroriste ale Hamas”, se menționează în mesajul transmis de președintele Parlamentului, Igor Grosu, scrie sursa citată.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, după instituirea stării de război pe întreg teritoriul Statului Israel, Ambasada Republicii Moldova în Israel a comunicat că funcționează în regim de alertă, 24/7, prestând doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie. De asemenea, la Chișinău a fost activată o celulă de criză care monitorizează situația de securitate din Israel și se află în contact permanent cu Ambasada țării noastre și alte instituții responsabile.

Autoritățile de la Chișinău fac apel către cetățenii moldoveni aflați în Israel să respecte cu strictețe instrucțiunile de securitate emise de autoritățile locale și îi îndeamnă să se înregistreze prin intermediul acestei platforme: https://shorturl.at/tvCR9. În prezent, s-au înregistrat 174 de cetățeni. Totodată, pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni pot contacta Ambasada din Israel la următoarele adrese de contact: https://israel.mfa.gov.md/[email protected], telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772 și +972527998396 (în regim 24/7) sau la linia de urgență a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău