Clădirea Academiei de Științe a R. Moldova a fost introdusă în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat

  • 21 Decembrie 2023 19:40
Clădirea Academiei de Științe a R. Moldova a fost introdusă în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat

Clădirea Academiei de Științe a Moldovei, care datează din anii 1951-1955, a fost introdusă în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, relatează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat în cadrul ședinței plenare de astăzi.

Totodată, Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat a mai fost completat cu Conacul Cristi-Korotnev, Cimitirul evreiesc din Vadul-Rașcov și Biserica „Sfântul Ilie” din Albota de Sus. Atribuirea statutului de monument acestor bunuri imobile are drept scop păstrarea autenticității și punerea în valoare a acestor elemente ale patrimoniului cultural-istoric național.

Proiectul de hotărâre care prevede modificarea Registrului monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat a fost votat de 78 de deputați.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29,4
Nori împrăștiați
Umiditate:38 %
Vint:1,03 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău