CJI lansează Zilele Libertății Presei 2022 cu îndemnul: „Opriți Războiul!”

  • 01 Mai 19:42
CJI lansează Zilele Libertății Presei 2022 cu îndemnul: „Opriți Războiul!”

Zilele Libertății Presei, lansate de Centrul pentru Jurnalism Independent, se vor desfășura anul acesta, din 3 mai, sub genericul: „Opriți Războiul!”, subliniind rolul crucial al jurnalismului obiectiv, bazat pe fapte, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Centrul pentru Jurnalism Independent susține că prin evenimentele organizate cu acest prilej vor fi recunoscute meritele jurnaliștilor care servesc interesului public și promovează drepturile omului, dar și ale celor care reflectă războiul din Ucraina de la fața locului. De asemenea, vor fi comemorați jurnaliștii care și-au pierdut viața în încercarea de a arăta întregii lumi ororile războiului și impactul acestuia.

Pe 3 mai, începând cu ora 11.00, CJI va organiza un flash-mob în fața Ambasadei Federației Ruse pentru a aduce un omagiu jurnaliștilor care au fost uciși în timp ce-și exercitau misiunea de a informa publicul. Evenimentul vine să promoveze mesajul de pace: #OprițiRăzboiul! #ОстановитеBойну! #StopWar!, dar și să sublinieze faptul că uciderea jurnaliștilor nu va ascunde ororile războiului.

În aceeași zi, CJI va lansa o campanie de informare în cadrul căreia mai mulți jurnaliști din Ucraina vor vorbi despre cum s-a schimbat jurnalismul în țara vecină din 24 februarie, ziua în care Federația Rusă a invadat Ucraina.

Tot pe 3 mai, tradițional, va fi lansat Memoriul privind libertatea presei în perioada 3 mai 2021 – 3 mai 2022, care evidențiază principalele probleme și provocări cu care s-a confruntat presa din Republica Moldova în ultimul an.

La 4 mai CJI va anunța câștigătorii celei de-a doua ediții a concursului Tulip Press Awards la cele două secțiuni: Fotografie și Presa online/Presa scrisă. Fotojurnaliștii și jurnaliștii au expediat la concurs mai multe materiale fotografice și scrise în care au abordat diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului în Republica Moldova pentru a sensibiliza publicul cu privire la această tematică.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
9
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău