CJI lansează Zilele Libertății Presei 2021. Evenimentele desfășurate cu acest prilej

  • 03 Mai 2021 09:09
CJI lansează Zilele Libertății Presei 2021. Evenimentele desfășurate cu acest prilej

Ziua mondială a presei este marcată astăzi, pe 3 mai, în întreaga lume.

În Republica Moldova, organizațiile mass-media anunță mai multe evenimente în acest context.

Astfel, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează, pe 4 mai, Zilele Libertății Presei. În 2021, evenimentele desfășurate cu acest prilej vor fi realizate sub sloganul „Informația e un bun public. Susține presa de calitate!”, cu îndemnul-hashtag #SustinemPresa.

Potrivit portalului media-azi.md, CJI pune accentul pe necesitatea ca presa liberă și independentă să fie susținută de consumatorii de media. CJI este convins că doar dependența cetățenilor față de materialele de presă de calitate poate dezvolta jurnalismul din Republica Moldova.

Evenimentele vor debuta pe 4 mai, când va fi organizat un flash-mob virtual. Organizațiile de media, instituțiile de presă, jurnaliștii și consumatorii de media sunt încurajați să se alăture evenimentului, distribuind pe rețeaua socială Facebook o fotografie de copertă cu mesajul „Informația e un bun public. Susține presa de calitate!”, potrivit aceleași surse.

Tot pe 4 mai, CJI va lansa Memoriul privind libertatea presei în perioada 3 mai 2020 - 3 mai 2021. Pe 5 mai, CJI va anunța câștigătorii concursului Tulip Press Awards la cele două secțiuni: Fotografie și Presa online/Presa scrisă. Iar Pe 17 mai, CJI va lansa „Topul celor mai închise instituții de stat din Republica Moldova în raport cu presa” și va realiza o caricatură în baza acestuia.

La 23 decembrie 1993, Organizația Națiunilor Unite a declarat marcarea Zilei Mondiale pentru a sublinia importanța și necesitatea respectării libertății de exprimare, ca parte fundamentală a drepturilor omului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău