CJI lansează astăi Zilele Libertății Presei

  • 04 Mai 2021 07:57
CJI lansează astăi Zilele Libertății Presei

Astăzi, 4 mai, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează Zilele Libertății Presei.

În 2021, evenimentele desfășurate cu acest prilej vor fi realizate sub sloganul „Informația e un bun public. Susține presa de calitate!”, cu îndemnul-hashtag #SustinemPresa, transmite IPN, cu referire la un comunicat al CJI.

În acest an, CJI pune accent pe necesitatea ca presa liberă și independentă să fie susținută de consumatorii de media. CJI este convins că doar dependența cetățenilor față de materialele de presă de calitate poate dezvolta jurnalismul din Republica Moldova.

Pe 4 mai CJI va desfășura un flash-mob virtual, încurajând organizațiile de media, instituțiile de presă, jurnaliștii și consumatorii de media să se alăture evenimentului, distribuind pe rețeaua socială Facebook o fotografie de copertă cu mesajul „Informația e un bun public. Susține presa de calitate!” și folosind o ramă specială pentru fotografia de profil cu îndemnul #SustinemPresa. Atât imaginea de copertă, cât și rama pentru fotografia de profil vor fi create de CJI, fiind oferite utilizatorilor rețelei Facebook la 4 mai.

În aceeași zi, CJI va lansa campania online #SustinemPresa în cadrul căreia șapte manageri ai instituțiilor de presă vor explica de ce este important ca presa independentă și liberă să fie susținută de consumatorii de media. De asemenea, CJI va publica un articol prin care va scoate în evidență șapte motive pentru care presa liberă și independentă ar trebui susținută.

Tot pe 4 mai, CJI va lansa Memoriul privind libertatea presei în perioada 3 mai 2020 - 3 mai 2021, va publica pe portalul www.media-azi.md un articol despre modalitățile în care consumatorii de media pot susține presa liberă și independentă, dar și un infografic care va arăta cât costă, de fapt, să produci o investigație jurnalistică.

Pe 5 mai CJI va anunța câștigătorii concursului „Tulip Press Awards” la cele două secțiuni - fotografie și presa online/presa scrisă. Fotojurnaliștii și jurnaliștii au fost încurajați ca în materialele expediate la concurs (fotografice și scrise) să abordeze diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, pentru a sensibiliza publicul cu privire la această tematică.

Pe 17 mai CJI va lansa „Topul celor mai închise instituții de stat din Republica Moldova în raport cu presa” și va realiza o caricatură în baza acestui top.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău