Ciudad de Mexico, locul de desfășurare a primei gale Spotify Awards, în 2020

  • 22 Noiembrie 2019 10:11
Ciudad de Mexico, locul de desfășurare a primei gale Spotify Awards, în 2020

Ciudad de Mexico este orașul în care va avea loc, în 2020, prima ediție a Spotify Awards, premiile care vor recompensa muzica ascultată pe platformele de ''streaming'', relatează EFE.

Spotify, cel mai mare serviciu de streaming muzical din lume, a anunțat joi că Ciudad de Mexico a fost ales ca loc de desfășurare a evenimentului pentru nivelul înalt al consumului său muzical, mai mult chiar decât alte orașe precum New York sau Londra, ceea ce a determinat să fie considerată capitala mondială a ''streaming-ului'' muzical.

Vor fi primele premii ai căror laureați vor fi selectați prin intermediul fluxului de utilizatori ai platformei. Ascultătorii vor fi cei care vor decide câștigătorii acestor premii.

Aceste date vor fi utilizate și pentru a crea nominalizările și categoriile premiate, care vor merge de la muzica pop până la rock, trecând prin reggaeton, cumbia sau muzica regională mexicană.

Crearea Spotify Awards reflectă schimbările prin care a trecut industria muzicală după apariția internetului și dezvoltarea platformelor de ''streaming''.

Noile servicii permit utilizatorului independent să-și poată solicita preferințele din comoditatea casei sale doar cu ajutorul computerului și al unui tarif fix indiferent de volumul de consum.

Spotify a fost lansat în Mexic în 2013, iar de atunci numărul abonaților nu a încetat să crească având în vedere că în ultimele decenii această țară latino-americană a fost unul din centrele nevralgice ale pieței muzicale care a crescut odată cu consumul digital.

Gala Spotify Awards va avea loc în data de 5 martie 2020 și va fi transmisă în direct de canalul TNT din Mexic în țările de limbă hispanică prin intermediul unei colaborări cu Turner Latinoamerica.

Platforma suedeză Spotify a fost creată în 2006, iar în prezent are peste 140 de milioane de utilizatori în întreaga lume prin modelul ''premium'', constând într-un serviciu cu publicitate limitată și caracteristici adiționale în baza unui abonament cu plată.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău