Circulație sistată pe mai multe străzi din centrul Chișinăului din cauza unui marș de protest

  • 18 Noiembrie 2022 11:29
Circulație sistată pe mai multe străzi din centrul Chișinăului din cauza unui marș de protest

Conform declarației prealabile înregistrată la Primăria mun. Chișinău, de către un partid politic, astăzi, 18 noiembrie, începând cu ora 13:00, va fi organizată o acțiune de protest în fața sediului Procuraturii Generale din centrul capitalei, cu deplasarea în marș spre eveniment din trei locații, anunță Poliția Republicii Moldova.

Acestea sunt:

1) Complexul Memorial ,,Eternitate”, pe str. Pan Halipa, str. Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt;

2) Academia de Științe pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt;

3) str. Vasile Alecsandri de la str. Alexandru cel Bun până la Procuratura Generală.

În context, în cadrul Primăriei mun. Chișinău a fost desfășurată o ședință cu participarea organizatorilor, în cadrul căreia a fost solicitată excluderea blocării părții carosabile pentru a nu încălca dreptul altor persoane la libera deplasare, propuneri neacceptate de organizatori.

De asemenea, organizatorii nu au respectat prevederile Legii 26/2008 cu privire la întruniri și au omis depunerea declarației prealabile cu 5 zile înainte de desfășurarea acțiunii de protest.

În acest context, Poliția Republicii Moldova solicită cetățenilor cetățenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înțelegere și să țină cont de solicitările forțelor de ordine, inclusiv aferent sistării circulației rutiere pe tronsonul de drum indicat.

Totodată oamenii legii reiterează organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile asumate precum și comportamentul manifestat de către participanți și desfășurarea întrunirii pașnice, pentru a nu pune în pericol alte persoane și pe sine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Wed
-1
Thu
-2
Fri
-1
Sat
-0
Sun
1
Arhivă Radio Chișinău