Circulație dificilă pe drumurile naționale, din cauza ghețușului. Poliția recomandă maximă atenție, după mai multe accidente

  • 08 Ianuarie 2019 11:30
Circulație dificilă pe drumurile naționale, din cauza ghețușului. Poliția recomandă maximă atenție, după mai multe accidente

Pe drumurile naționale se circulă în condiții de iarnă, însă pe unele traseee s-a format ghețuș. Pe traseele Chișinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chișinău-Ungheni-Sculeni, dar și Chișinău-Leușeni pe alocuri este lunecuș.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor urmare a ninsorilor s-a format ghețuș și pe unele porțiuni de pe traseul Chișinău-Hîncești-Cimișlia Comrat-Vulcănești –Giurgiulești. Și drumul dintre Bălți și Sărăteni și cel de la Hâncești până la Leova este acoperit pe alocuri de ghețuș.

Noaptea trecută, peste 150 de drumari au deszăpezit și au presărat material antiderapant pe drumurile magistrale, republicane și regionale.

Ieri, din cauza condițiilor meteo nefavorabile s-au produs și câteva accidente rutiere, iar o autospecială care împrăștia nisip s-a rupt în două.

Pentru a evita accidentele și situațiile de risc, polițiștii recomandă șoferilor să manifeste maximă prudență în trafic și să respecte regulile de circulație. Șoferii nu trebuie să efectueze manevre riscante și să utilizeze luminile de întâlnire și în timpul zilei.

Salvatorii îndeamnă cetățenii să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Totodată este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău