Circulație dificilă pe drumurile naționale, din cauza ghețușului. Poliția recomandă maximă atenție, după mai multe accidente

  • 08 Ianuarie 11:30
Circulație dificilă pe drumurile naționale, din cauza ghețușului. Poliția recomandă maximă atenție, după mai multe accidente

Pe drumurile naționale se circulă în condiții de iarnă, însă pe unele traseee s-a format ghețuș. Pe traseele Chişinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chişinău-Ungheni-Sculeni, dar și Chişinău-Leuşeni pe alocuri este lunecuș.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor urmare a ninsorilor s-a format ghețuș și pe unele porțiuni de pe traseul Chişinău-Hînceşti-Cimişlia Comrat-Vulcăneşti –Giurgiuleşti. Și drumul dintre Bălți și Sărăteni și cel de la Hâncești până la Leova este acoperit pe alocuri de ghețuș.

Noaptea trecută, peste 150 de drumari au deszăpezit și au presărat material antiderapant pe drumurile magistrale, republicane și regionale.

Ieri, din cauza condițiilor meteo nefavorabile s-au produs și câteva accidente rutiere, iar o autospecială care împrăștia nisip s-a rupt în două.

Pentru a evita accidentele și situațiile de risc, polițiștii recomandă șoferilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie. Șoferii nu trebuie să efectueze manevre riscante și să utilizeze luminile de întâlnire și în timpul zilei.

Salvatorii îndeamnă cetățenii să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Totodată este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chişinău
2,72 °C
cer fragmentat
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6 °C
Wed
4 °C
Thu
2 °C
Fri
4 °C
Sat
9 °C

Curs oficial BNM 10 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2684 -0.0634
USD 17.4021 -0.0257
RON 4.0326 -0.0118
UAH 0.7343 -0.0004
RUB 0.2731 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău