Jumătate din taxa aeroportuară de 9 euro va ajunge la stat

  • 17 Aprilie 2020 18:18
 Jumătate din taxa aeroportuară de 9 euro va ajunge la stat

50 % din taxa aeroportuară de nouă euro acumulată lunar pentru modernizarea aeroportului va ajunge în Fondul de susținere a populației. Prevederea se conține într-un proiect de lege, aprobat de astăzi, 17 aprilie, de Guvern, transmite IPN.

Proiectul mai prevede că printre sursele de finanțare a Fondului de susținere a populației va fi și taxa de portabilitate – în mărime de 50% din plata lunară de operare, administrare și întreținere a bazei de date centralizate pentru implementarea și realizarea portabilității numerelor. La fel, este vorba și despre taxa pentru prestarea serviciilor de telefonie mobilă – în mărime de 2,5% din venitul obținut din vânzările aferente acestor servicii

În fond vor ajunge și transferurile obținute din plata suplimentară obligatorie în cuantum de 0,1% din suma achitată la cumpărarea de către persoanele fizice a valutei străine în numerar și a cecurilor de călătorie în valută străină contra mijloace bănești în numerar la casele de schimb valutar și la băncile licențiate care desfășoară activitate de schimb valutar în numerar cu persoane fizice, inclusiv prin intermediul aparatelor de schimb valutar.

Potrivit autoritățile, modificările ce vizează ajustarea prevederilor Legii Fondului de susținere a populației au drept scop fortificarea surselor de finanțare a fondului respectiv, ceea ce va permite o sporire a protecției sociale a persoanelor defavorizate. Astfel, introducerea taxelor – „taxa de portabilitate” și „taxa aeroportuară”, ar urma să asigure suplinirea Fondului cu aproximativ 120 de milioane de lei anual.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău