Circulația cu feribotul spre localitățile din stânga Nistrului subordonate Chișinăului a fost blocată

  • 09 Mai 2020 12:46
Circulația cu feribotul spre localitățile din stânga Nistrului subordonate Chișinăului a fost blocată

În noaptea vineri de spre sâmbătă a fost deversată o cantitate importantă de apă din rezervorul hidrocentralei de la Dubăsari, astfel fiind imposibilă exploatarea feribotului care face legătura între localitățile Molovata - Molovata Nouă și Cocieri nu poate fi exploatat.

Biroul politici de reintegrare a reacționat la interpelările administrației publice locale și a interpelat partea transnistreană, solicitând să fie asigurată circulația pe podul Dubăsari, pentru prestarea livrărilor de produse alimentare și de primă necesitate către localitățile Molovata Nouă, Cocieri și Corjova.

„Am avut discuții cu reprezentanții autorităților publice locale pentru a mă documenta cu situația curentă și am sesizat Misiunea OSCE în Republica Moldova în legătură cu acest caz. Libertatea circulației este una dintre principalele înțelegeri în cadrul Pachetului „Berlin+” și insistăm asupra realizării acesteia”, a declarat Cristina Lesnic.  

Biroul politici de reintegrare rămâne în contact cu toți actorii interesați pentru a soluționa cât de curând posibil această situație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău