Circa nouă sute de gospodării din raionul Cahul vor beneficia de apă potabilă

  • 12 Iulie 2019 10:44
Circa nouă sute de gospodării din raionul Cahul vor beneficia de apă potabilă

Lucrările de construcție a rețelelor interioare de aprovizionare cu apă în comuna Lebedenco din raionul Cahul recent au fost finalizate. Totodată, 884 de gospodării individuale din localitățile Lebedenco, Hutulu și Ursoaia au fost conectate la apeductul nou-construit și în timpul cel mai apropiat vor putea beneficia de apă potabilă de calitate, transmite MOLDPRES cu referire la Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud).

Apeductul magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza, construcția căruia a fost executată, deocamdată, parțial, începând de la Cahul până la Lebedenco, a fost edificat în cadrul unui proiect de amploare de infrastructură, aflat în derulare la nivel național, cu o valoare totală de circa 43 milioane de euro.

Este vorba de proiectul "Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și de eficiență energetică în clădirile publice", finanțat de Uniunea Europeană. Acesta include mai multe măsuri investiționale, aflate în proces de implementare în sudul țării.

Măsura investițională "Construcția apeductului magistral Cahul - Lebedenco - Pelinei - Găvănoasa - Vulcănești (satele) - Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare ale satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca. Etapa I" a fost implementată de ADR Sud în comun cu GIZ.

Suportul financiar pentru realizarea acestei măsuri investiționale, în valoare de circa 58 mln de lei, a fost acordat de Guvernul Elveției, prin intermediul GIZ. Totodată, comunitățile beneficiare au cofinanțat lucrările de construcție a rețelelor interioare de apeduct, participând cu o contribuție proprie de circa 1,7 mln de lei.

Proiectul din sudul țării este realizat în cooperare cu programul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,1 m/s
Sun
21
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
24

Curs oficial BNM 06 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău