Circa jumătate de milion de lei au fost confiscați în folosul statului, după nedeclararea lor de către un cetățean turc, la sosirea din Istanbul

  • 15 Decembrie 2021 10:20
Circa jumătate de milion de lei au fost confiscați în folosul statului, după nedeclararea lor de către un cetățean turc, la sosirea din Istanbul

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a obținut în instanța de judecată confiscarea în contul statului a unei sume impunătoare de bani, urmare a încercării introducerii acesteia în țară, fără declarare inspectorilor vamali, la sosirea din Istanbul prin Aeroportul din Chișinău.

Fapta a avut loc la începutul lui 2021, atunci când la intrarea în Moldova, acesta deținea bani în diferite valute, care urmau să fie supuși declarării – dolari americani, euro, lire turcești și lei moldovenești. Cumulat și convertiți în lei moldovenești, banii pe care pasagerul nu i-a declarat cifrau aproximativ jumătate de milion de lei. Acesta, însă, la punctul vamal de trecere al aeroportului a ales să treacă prin culoarul inscripționat „nimic de declarat,” chiar dacă potrivit legii, echivalentul sumelor de peste 10.000 euro sunt supuse declarării obligatorii. Încercarea acestuia de eludare a legii, totuși, nu și-a produs efectul, așa cum banii au fost depistați și ridicați de către colaboratorii Serviciului Vamal.
 
În pledoaria sa, procurorul PCCOCS a indicat faptul că pasagerul a mai introdus bani în Moldova, peste cinci ori, pe care însă i-a declarat așa cum prevede legea, pe parcursul mai multor ani. Prin urmare, acuzatorul de stat a solicitat magistraților confiscarea în folosul statului a banilor nedeclarați – demers satisfăcut de instanța de judecată, se arată în comunicat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău