Circa 76 de mii de dolari pentru îmbunătățirea procesului de învățare a limbii japoneze

  • 06 Februarie 2020 08:45
 Circa 76 de mii de dolari pentru îmbunătățirea procesului de învățare a limbii japoneze

Guvernul Japoniei oferă un grant de aproape 76 de mii de dolari pentru îmbunătățirea procesului de învățare a limbii japoneze la Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze. Finanțarea este oferită în cadrul Programului de Granturi în domeniul culturii „Kusanone”. Ceremonia de semnare a contractului privind acordarea asistenței financiare nerambursabile a avut loc miercuri, 5 februarie, transmite IPN.

Prin intermediul acestui grant, Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze va procura tehnică modernă pentru studierea limbii și culturii japoneze. Este vorba de tehnică de calcul pentru laboratorul lingvistic Sanako Study, inclusiv tablă interactivă, printer, cameră digitală, mobilier pentru sala de clasă și bibliotecă. Totodată, este prevăzut să fie efectuate lucrări de îmbunătățire a sistemului de ventilare și încălzire în sălile de curs ale Fundației.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshii Masanobu, a spus la ceremonie că prin intermediul acestui program, Japonia își dorește să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor moldoveni. De asemenea, a menționat că în cei trei ani și jumătate de când se află în Republica Moldova a semnat 27 de contracte în cadrul Programului Kusanone, care au prevăzut dotarea și reparația spitalelor, școlilor, grădinițelor și instituțiilor culturale din Moldova.

Președintele Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, Valeriu Bînzaru, a menționat că tehnica modernă este o necesitate pentru instituția pe care o conduce, pentru a îmbunătăți calitatea studiilor și a susține cursanță să promoveze la un nivel mai înalt examenele internaționale.

Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze a fost înființată în anul 2002. În prezent, aici învață limba japoneză peste 100 de persoane.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În această perioadă, peste 60 de proiecte, preponderent în domeniile sănătății publice și educației, au primit din partea Japoniei finanțare nerambursabilă de peste 5,3 milioane de dolari SUA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău