Circa 750 de cetățeni din Ucraina au fost încadrați în câmpul muncii

  • 01 Septembrie 2022 12:14
Circa 750 de cetățeni din Ucraina au fost încadrați în câmpul muncii

Circa 750 de cetățeni din Ucraina au fost încadrați în câmpul muncii în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă /ANOFM/, cele mai multe persoane sunt angajate în: Chișinău (553), Bălți (26), Ungheni (19) și Cahul (17), scrie MOLDPRES.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii: programator, inginer, cusător, vânzător, bucătar, chelner, medic, educator și infirmieră.

În total, peste 150 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni. Aceștia au anunțat aproximativ 2200 de locuri de muncă vacante.

Totodată, peste 400 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare. Instituția oferă cetățenilor ucraineni următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante, date de contact ale angajatorilor, ghidare și suport la angajare.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, în prezent, peste 76 de mii de cetățeni ai Ucrainei se află pe teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău