Circa 70 la sută din populația municipiului Chișinău, imunizată împotriva COVID-19

  • 31 Martie 2022 14:55
Circa 70 la sută din populația municipiului Chișinău, imunizată împotriva COVID-19

Autoritățile locale din Chișinău au suspendat activitatea a trei proiecte de imunizare destinate locuitorilor capitalei, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale de asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat astăzi, în cadrul ceremoniei de totalizare a activității Centrului municipal de vaccinare și a punctelor mobile, că în capitală au fost imunizate, prin cumul, 70 la sută din populație. „Datorită acestor proiecte, autoritățile locale au vaccinat peste 50 la sută din locuitorii orașului, cumulativ am atins cifra de 70 la sută din populația orașului necesară imunității colective, pentru că am avut cetățeni care s-au vaccinat și peste hotare”, a spus Gâlcă, potrivit sursei citate.

La rândul său, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că la Centrul municipal de vaccinare din strada Petru Rareș au fost imunizate 76 de mii de persoane, iar în cele două puncte mobile de vaccinare - troleibuzul și autobuzul, 44 mii de persoane.

Potrivit edilului capitalei, costul total al investițiilor municipalității în cele trei proiecte de imunizare a locuitorilor capitalei se ridică la un milion 465 mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău