Circa 6 mii de polițiști vor asigura ordinea publică de sărbătorile naționale

  • 25 August 2016 17:56
Circa 6 mii de polițiști vor asigura ordinea publică de sărbătorile naționale

Circa șase mii de polițiști vor fi dislocați pe teritoriul întregii țări pentru asigurarea ordinii publice și a securității circulației rutiere pe durata sărbătorilor naționale și a vacanței de cinci zile pe care o vor avea bugetarii, transmite IPN.

Oamenii legii îndeamnă populația care alege să participe la manifestările din centrul capitalei să evite deplasarea cu transportul privat și să opteze pentru transportul public. Cei care se vor deplasa cu transportul personal sunt rugați să se conformeze cerințelor poliției, să evite deplasarea prin centrul orașului și să-și parcheze unitățile de transport doar în locurile stabilite.

În scopul asigurării securității cetățenilor, accesul în PMAN va fi organizat prin șase puncte de control. Angajații poliției vor efectua verificări pentru prevenirea participării la eveniment a persoanelor care dețin obiecte/substanțe interzise.

În timpul manifestărilor din centrul capitalei va fi restricționată deplasarea transportului public și a celui privat, cu redirecționarea acestuia pe alte străzi. Circulația va fi sistată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, între orele 06.00 și 13.00, de la strada Șciusev - M. Viteazu până la strada Ismail, și între orele 13.00 și 23.30, în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale. În caz de necesitate, circulația va fi sistată și pe alte străzi.

Tinând cont de faptul că duminică, 28 august, mai multe localități își vor sărbători hramul, polițiștii vor fi la datorie pentru menținerea ordinii publice și pentru a nu admite eventuale incidente sau ilegalități. Echipaje pedestre și de patrulare mobilă  vor dirija fluxul participanților la trafic și vor redirecționa transportul pe parcursul desfășurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor și periclitarea circulației rutiere.

În cazul apariției oricărei situații de risc, populația este îndemnată să apeleze numărul de telefon 902.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău