Circa 50% dintre chișinăuieni sunt vaccinați împotriva COVID-19

  • 04 Iulie 14:17
Circa 50% dintre chișinăuieni sunt vaccinați împotriva COVID-19

Circa 50% dintre chișinăuieni sunt vaccinați împotriva COVID-19 cu primele două doze, iar 23% cu doza booster.

Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cele 70 de puncte de vaccinare din capitală sunt deschise și activează în regim normal. Astfel, autoritățile municipale au îndemnat cetățenii să respecte măsurile de protecție și să se imunizeze întrucât, săptămâna trecută, numărul cazurilor COVID a înregistrat o creștere, în special în rândul copiilor.

„La Spitalul de boli contagioase pentru copii sunt activate deja două secții COVID. De asemenea, în caz de necesitate, vor fi pregătite și alte secții în spitalele din Chișinău. Observăm în continuare o creștere a cazurilor, dar cu o incidență care ne permite să rămânem în Codul verde. Sperăm că acest val, care este unul foarte contagios, să fie cu forme ușoare”, a spus Boris Gîlca.

Totodată, funcționarul a precizat că la Maternitatea nr. 2 din capitală sunt internate 11 femei însărcinate, care au fost confirmate cu virusul COVID, iar alte nouă gravide sunt suspectate că s-ar fi îmbolnăvit.

De asemenea, un focar de COVID a fost sesizat într-un centru de plasament al refugiaților din sectorul Botanica. În acest caz, 12 copii confirmați cu virusul COVID au fost internați în spital.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău