Circa 4900 de persoane din Chișinău, într-o săptămâna, cu infecții respiratorii acute. Cine sunt cei mai afectați

  • 11 Februarie 2019 10:22
Circa 4900 de persoane din Chișinău, într-o săptămâna, cu infecții respiratorii acute. Cine sunt cei mai afectați

Circa 4900 de persoane din capitală au ajuns săptămâna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu infecții respiratorii acute. Anunțul a fost făcut luni, 11 februarie, de către șeful interimar al Direcției asistență socială și sănătate, Carolina Olaru, în ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de viroze a scăzut nesemnificativ, cu 2% față de săptămâna precedentă, când s-au înregistrat aproape 5000 de cazuri.

„Cei mai afectați sunt copiii cu vârste de până la 4 ani, la care au fost înregistrate aproximativ 1400 de cazuri. Alte peste 1400 de cazuri au fost stabilite la copiii între 5 și 14 ani. În această perioadă, 77 de bolnavi au fost spitalizați. Totodată, au fost raportate 185 de cazuri de gripă. La fel, în perioada 1-3 februarie, au fost înregistrate patru cazuri de deces. Persoanele nu au fost vaccinate”, a spus Olaru.

Tot săptămâna trecută, în capitală, au fost înregistrate opt cazuri de tuberculoză, 41 de cazuri de varicelă și un caz de rujeolă.

Pentru evitarea îmbolnăvirii, epidemiologii recomandă cetățenilor să nu recurgă la autotratament și să se adreseze medicului la apariția primelor simptome de boală compatibile cu gripa. De asemenea, medicii îndeamnă populația și personalul medical să folosească măști de protecție când asistă și îngrijesc bolnavii. Printre recomandările medicilor se numără și spălatul pe mâini cu apă și săpun, acoperirea gurii și a nasului cu șervețele de unică folosință în timpul tusei și strănutului, evitarea locurilor aglomerate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău