41 de servicii sociale pentru persoane vulnerabile au fost dezvoltate cu suportul UE și Fundației Soros Moldova

  • 27 Martie 19:45
41 de servicii sociale pentru persoane vulnerabile au fost dezvoltate cu suportul UE și Fundației Soros Moldova

Un număr de 41 de servicii sociale pentru persoanele din grupuri vulnerabile din Republica Moldova au fost create sau îmbunătățite de către organizații ale societății civile, în parteneriat cu autoritățile publice locale și centrale, transmite MOLDPRES.

Activitățile au fost realizate în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”. Astfel, au fost create 12 centre de zi sau de plasament pentru copii și adulți în situații de risc, opt echipe mobile și servicii de îngrijire la domiciliu, șase centre de reabilitare pentru copii și adulți cu dizabilități, trei servicii de orientare profesională pentru tinerii aflați în situații de risc, trei servicii de case comunitare și locuințe protejate, trei servicii pentru copii și adulți cu dizabilități vizuale și auditive, două spălătorii sociale, o cantină socială, precum și un centru de tip Barnahus în Bălți. Aceste servicii funcționează în 29 de raioane și municipii ale țării.

Proiectul a demarat în anul 2021 și se va încheia în iulie 2024, cu bugetul total de 3,375 mln de euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 3 mln de euro. Pe durata proiectului, peste 6700 de persoane din grupurile vulnerabile au beneficiat de servicii sociale, dintre care 58,4% beneficiari sunt din mediul rural și 41,6% - din mediul urban. Majoritatea (74%) beneficiarilor sunt copii și 17% - persoane în etate.

„Serviciile sociale de calitate sunt o speranță la o viață mai bună în comunitate pentru multe persoane aflate în dificultate. Ajutarea persoanelor vulnerabile este un pilon fundamental al unei societăți progresive și umane. Solidaritatea statelor-membre ale Uniunii Europene cu persoanele aflate în dificultate este fermă și de neclintit. Prin eforturi comune, putem construi o societate în care predomină incluziunea, toleranța, justiția, solidaritatea și nediscriminarea”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova, în parteneriat cu IP Keystone Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Fri
2
Sat
7
Sun
7
Mon
7
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău