Circa 40 la sută din serviciile publice vor fi prestate gratuit sau cu înlesniri

  • 02 Martie 2023 19:26
Circa 40 la sută din serviciile publice vor fi prestate gratuit sau cu înlesniri

Agenția Servicii Publice (ASP) a atenționat astăzi că circa 40% din serviciile prestate se oferă în mod gratuit sau cu înlesniri, mai multor categorii de cetățeni, printre care sunt pensionarii cu limită de vârstă și persoanele cu dezabilități, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASP, în procesul de digitalizare a serviciilor publice, a fost realizată interacțiunea platformei de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE) cu bazele de date ale Casei Naționale de Asigurări Sociale și Consiliului Național pentru Determinarea Dezabilității și Capacității de Muncă.

„Astfel, opțiunea de a comanda on-line documente cadastrale (extras din Registrul bunurilor imobile, extras din capitol supliment din RBI și certificat privind înscrierile din Registrul bunurilor imobile) a devenit  disponibilă și pentru beneficiarii de înlesniri, care nu mai trebuie să se deplaseze la centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice pentru a prezenta documentele confirmative privind apartenența solicitantului la una dintre categoriile de beneficiari de înlesniri. Cererea în formă electronică poate fi depusă on-line, accesând site-ul Agenției Servicii Publice www.asp.gov.md  sau Portalul Serviciilor Publice www.servicii.gov.md. Este necesară introducerea unui set minim de date de identificare: IDNP, numele și prenumele solicitantului, după care trebuie selectată, prin bifare, categoria de beneficiar de înlesniri din care faceți parte”, indică sursa citată.

Pentru a solicita și a obține un document cadastral  în format electronic, beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică. Rezultatul serviciului, în format electronic, va fi descărcat în cabinetul personal (Portalul guvernamental al cetățeanului: mcabinet.gov.md). În cazul solicitării documentului cadastral pe purtător de hârtie, beneficiarul va avea două opțiuni de primire a acestuia: la centrul multifuncțional selectat sau la adresa indicată de beneficiar, prin intermediul Serviciului guvernamental de livrare MDelivery, care este integrat cu noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE).

Lansarea în regim de pilotare a prestării serviciilor electronice din domeniul cadastru prin noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice a fost realizată în conlucrare cu Agenția de Guvernare Electronică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
38,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău