Circa 350 de familii din capitală au primit preparate lactate pentru alimentația copiilor sugari

  • 23 Iunie 10:18
Circa 350 de familii din capitală au primit preparate lactate pentru alimentația copiilor sugari

Circa 350 de familii din capitală au primit pe parcursul anului trecut preparate lactate pentru alimentația copiilor cu vârsta de până la un an, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Violeta Baltă, șefa de la Sănătate din cadrul Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, a subliniat că de preparatele lactate beneficiază familiile social-vulnerabile, cele cu gemeni și tripleți, scrie MOLDPRES.

„Lunar, în mediu, 219 copii sunt asigurați cu lapte praf. Beneficiari sunt sugarii aflați la alimentație mixtă sau artificială din familiile social-vulnerabile. La fel, eligibili sunt gemenii și tripleții. Totodată, laptele praf se oferă conform indicațiilor medicale, în cazul malnutriției sau în timpul stării post-operatorie. Statutul social al familiilor este apreciat de către Direcția Asistență Socială de pe sector, care eliberează o concluzie. Ulterior, setul de acte se prezintă la medicul de familie, acesta va menționa necesitatea alimentării copilului cu hrană artificială și cantitatea primită de către sugar”, a spus Violeta Baltă.

Pentru achiziționarea preparatelor lactate, anul trecut, au fost alocați peste 1 milion de lei (50 mii de euro). În anul curent, pentru procurarea acestora, sunt preconizate 1,4 milioane lei. Sumele sunt redistribuite către cinci Asociații Medicale Teritoriale din capitală, care desfășoară licitații pentru efectuarea achizițiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
18,36
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:3,13 m/s
Tue
26
Wed
25
Thu
27
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău