Circa 3 mii de refugiați din Ucraina se află în centrele de plasament din R. Moldova

  • 28 Decembrie 2023 11:34
Circa 3 mii de refugiați din Ucraina se află în centrele de plasament din R. Moldova

În Republica Moldova activează circa 50 de centre de plasament temporar pentru refugiați cu o populație de 2 900 de persoane venite din Ucraina ca urmare războiului declanșat de Federația Rusă, transmite IPN.

În acest an am continuat să gestionăm criza refugiaților, care încă nu s-a terminat. În continuare gestionăm o rețea de aproximativ de 50 de centre de plasament temporar pentru refugiați cu o populație de 2 900 de refugiați”, a declarat ministrul muncii și protecției, Alexei Buzu, într-o conferință de presă.

Potrivit lui, în mare parte printre refugiați sunt femei, copii, vârstnici și persoane cu dizabilități

Potrivit responsabililor de la Inspectoratul General pentru Migrație, de la izbucnirea războiului din Ucraina, pe 24 februarie 2022, peste 100 de mii de refugiați ucraineni au venit în Republica Moldova, dar nu toți au ales să rămână. Circa 24 de mii au aplicat pentru protecție temporară, alții, aproximativ 7000, au obținut permis de ședere, iar 2400 au obținut cetățenia Republicii Moldova.

Miercuri Guvernul a aprobat un proiect potrivit căruia, refugiații din Ucraina vor beneficia în Republica Moldova de protecție temporară și după ridicarea stării de urgență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău