Circa 24 mln de lei vor fi alocați pentru achitarea indemnizațiilor angajaților infectați cu COVID-19

  • 30 Septembrie 2020 16:55
Circa 24 mln de lei vor fi alocați pentru achitarea indemnizațiilor angajaților infectați cu COVID-19

Circa 24 de milioane de lei vor fi alocați din fondul de intervenție al Guvernului autorităților administrației publice centrale și locale, pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților infectați cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, la ședința Cabinetului de miniștri, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Executivului, aproape 8,6 milioane de lei va primi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și circa trei milioane de lei – Consiliul Municipal Chișinău.

De asemenea, bani pentru indemnizațiile destinate angajaților infectați cu coronavirus vor primi Ministerele Justiției, Apărării, Economiei și Infrastructurii, Afacerilor Interne, Consiliul Superior al Magistraturii, Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, consiliile locale din municipii și raioanele țării, Comitetul executiv al UTA Găgăuzia. De indemnizații unice vor beneficia 1497 de persoane.

Autoritățile publice nominalizate, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare alocate, poartă responsabilitate pentru datele prezentate și vor perfecta, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective prin intermediul instituțiilor în care persoanele activează. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va informa autoritățile publice locale cu privire la lista nominală a beneficiarilor de indemnizații unice, conform prevederilor acestei hotărârii.

Angajații infectați cu COVID-19 vor beneficia de indemnizații unice în valoare de 16 mii de lei, în conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.  

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău