Circa 165 de bazine acvatice necesită să fie amenajate cu stații de salvare

  • 22 Iunie 2022 11:21
Circa 165 de bazine acvatice necesită să fie amenajate cu stații de salvare

În țară funcționează în regim 24/24 ore doar 19 stații și posturi de salvare pe apă. O analiză a autorităților arată că 165 de corpuri acvatice necesită să fie amenajate cu stații de salvare pe apă, astfel încât oamenilor să le fie asigurate condiții de siguranță atunci când merg la scăldat. Guvernul a aprobat astăzi un Regulamentul-tip privind organizarea serviciilor de salvare acvatică și a stațiilor (posturilor) de salvare pe apă, transmite IPN.

Daniella Misail-Nichitin, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că anual personalul stațiilor de salvare pe apă salvează de la înec în jur de 340 de persoane. De asemenea, acordă ajutor calificat pentru circa 1 800 de persoane, iar 20 de mii de persoane sunt informate despre pericolul de înec.

Regulamentul prevede modul de organizare a stațiilor de salvare pe apă, drepturile, obligațiile și răspunderea angajaților, precum și măsurile necesare pentru protecția și salvarea persoanelor aflate în pericol de înec.

Potrivit calculelor estimative, deschiderea și întreținerea anuală a stațiilor centrale de salvare presupune cheltuieli de circa 1,4 milioane de lei. Încă 900 de mii de lei sunt necesari pentru întreținerea anuală a acestora.

Anual sunt înregistrate în medie 143 de cazuri de înec ale persoanelor în raza corpurilor acvatice, dintre care 23 sunt copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău