Circa 1300 de cetățeni ucraineni și-au găsit un loc de muncă în R. Moldova

  • 12 Ianuarie 14:17
Circa 1300 de cetățeni ucraineni și-au găsit un loc de muncă în R. Moldova

Agenții economici din Moldova au angajat, în ultimii aproape doi ani, 1292 de cetățeni din Ucraina, dintre care 897 sunt femei și 395 sunt bărbați. Cei mai mulți ucraineni lucrează în municipiul Chișinău, UTA Găgăuzia și municipiul Bălți, transmite IPN.

Cetățenii din Ucraina activează în calitate de programatori, ingineri, vânzători, bucătari, chelneri, medici, educatori, montatori, operatori în sectorul de producere, a precizat Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

În luna decembrie 2023, și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 172 de angajatori, declarând 1378 de locuri de muncă vacante pentru aceste persoane. De la începutul anului curent, circa 844 de cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe serviciile gratuite, precum informații privind locurile de muncă vacante, date de contact ale angajatorilor și ghidare la angajare.

Antreprenorii care au angajat cetățeni din Ucraina, beneficiari de protecție temporară, au obligația să anunțe despre aceasta ANOFM în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău