Circa 1.000 de manifestanți au cerut în fața Parlamentului de la Kiev demisia ministrului de interne

  • 05 Iunie 2020 15:01
Circa 1.000 de manifestanți au cerut în fața Parlamentului de la Kiev demisia ministrului de interne

Circa o mie de ucraineni au manifestat vineri în fața Parlamentului de la Kiev, cerând demisia ministrului de interne Arsen Avakov, după mai multe scandaluri în care a fost implicată poliția, informează AFP, preluat de Agerpres.

Protestatarii, în majoritate tineri cu măști pe față pentru a se proteja de noul tip de coronavirus, au aprins fumigene și au vandalizat o mașină veche de poliție, pe care au adus-o cu această ocazie.

 

 

Foto: (c) SERGEY DOLZHENKO/EPA


"Cine mă va apăra?", "0% încredere. Avakov, afară!" sau "Nu fi complice al violurilor, crimelor, violențelor și abuzurilor, votează destituirea lui Avakov!", se putea citi pe pancarte.

Poliția ucraineană este în mod regulat acuzată de abuzuri. În special un caz recent a șocat foarte tare țara: violarea și torturarea unei tinere femei într-un comisariat din centrul Ucrainei.

 

Foto: (c) SERGEY DOLZHENKO/EPA


Doi polițiști au fost arestați, iar unitatea lor de poliție a fost desființată, însă fără ca acest lucru să stingă criticile.

Hibele din poliție au mai fost arătate cu degetul după un schimb de focuri ziua în amiaza mare între zeci de membri rivali ai unei mafii a transporturilor lângă Kiev, urmat la începutul lui iunie de un alt schimb de focuri într-o enormă piață de lângă Odesa.

Convocat vineri în Parlament, ministrul de interne, citat de mass-media, a denunțat "insinuările" adversarilor săi, cerând "să nu fie acuzat întreg colectivul de polițiști din cauza unor canalii".

"Nu ascundem nimic" și "reacționăm repede și sever" la acest gen de "incidente rușinoase", a afirmat el, dând chiar asigurări că pregătește înregistrarea polițiștilor în comisariate.

 


Foto: (c) SERGEY DOLZHENKO/EPA


Autoritățile ucrainene au demarat în 2015 o reformă a poliției naționale cu sprijinul Occidentului, însă, potrivit experților, acest proiect a eșuat.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău