Circa 1.000 de cadavre au fost exhumate până acum în teritoriile recent eliberate din Ucraina

  • 26 Octombrie 2022 15:36
Circa 1.000 de cadavre au fost exhumate până acum în teritoriile recent eliberate din Ucraina

Ministerul ucrainean pentru Reintegrarea Teritoriilor Temporar Ocupate transmite că, în localitățile eliberate de sub ocupație în această toamnă, au fost exhumate deja aproximativ 1.000 de cadavre aparținând unor soldați și civili uciși de ruși, transmite BABEL, citat de Rador.

"Ca urmare a activităților de căutare, au fost exhumate aproximativ 1.000 de cadavre de eroi și civili căzuți. Aproape 450 dintre acestea au fost găsite la Izium, într-una dintre cele mai mari gropi comune" - a detaliat instituția. Activitățile de exhumare continuă în cooperare cu agențiile de aplicare a legii, pirotehniștii și echipele de căutare constituite în cadrul administrațiilor militaro-civile regionale.

Portalul de știri Babel amintește că guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, a raportat recent că 131 de cadavre au fost exhumate deja în teritoriile eliberate ale acestei regiuni est-ucrainene. Potrivit lui Kirilenko, "acest număr va crește pe măsură ce se vor fi găsie mai multe morminte/gropi".

La mijlocul lunii octombrie, ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, de asemenea, a declarat că peste 600 de cadavre au fost exhumate în teritoriile dezocupate ale regiunii Harkiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău