Circa 100 tone de apă potabilă vor fi livrate de Bobotează lăcașelor sfinte din Chișinău

  • 18 Ianuarie 11:35
Circa 100 tone de apă potabilă vor fi livrate de Bobotează lăcașelor sfinte din Chișinău

Ziua de 19 ianuarie marchează Botezul Domnului sau Boboteaza, moment care încheie sărbătorile de iarnă. Cu ocazia acestei sărbători, credincioșii primesc Agheasma Mare, care o pot consuma timp de opt zile consecutiv.

A devenit deja o tradiție, ca în ultimii zece ani, S. A. ,, Apă-Canal Chișinău” să livreze de Bobotează bisericilor din municipiul Chișinău peste 100 mii de litri de apă, care va fi pregătită pentru sfințire. Numită și Agheasmă Mare, aceasta va fi împărțită credincioșilor, care vor putea gusta din ea. Conform unui grafic stabilit, S.A. „Apă-Canal Chișinău” va livra gratuit de Bobotează circa 100 tone de apă potabilă la mai multe biserici din Chișinău.
 
Astfel, pe parcursul a două zile, pe 18-19 ianuarie curent, furnizorul de apă va livra circa 50 tone de apă parohiei ,,Sfinții Teodor și Teodora de la Sihla”, din strada Pușkin, și Parohiei cu hramul ,, Tuturor Sfinților români” din bd. Decebal, 93, care va fi depozitată într-un rezervor special amenajat, fiind ulterior sfințită și împărțită enoriașilor.
 
Între orele 9.00-17.00, câte 12 tone de apă vor fi livrate comunității religioase ,, Sf. Dimitrie cel Nou” din str. Pietrarilor, 2, bisericii ,,Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei” din strada Dimo, 2, Parohiei ,,Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Daniil Sihastru”, din strada Mihai Sadoveanu, 19, dar și Mănăstirii ,,Sf. Andrei din or. Durlești din str. N. Dimo, 100.
 
Autocisternele cu apă vor fi amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire, fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de apă sfințită.
Păstrată bine închisă, Agheasma Mare rămâne curată și limpede timp de mai mulți ani. Este una dintre marele minuni, care se săvârșesc an de an sub ochii noștri.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Thu
20
Fri
19
Sat
23
Sun
21
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău