Circa 100 de persoane au acuzat simptome de febră și tuse la bordul Emirates de la Dubai spre New York

  • 06 Septembrie 2018 15:00
Circa 100 de persoane au acuzat simptome de febră și tuse la bordul Emirates de la Dubai spre New York

În jur de 100 de pasageri și membri de echipaj s-au simțit rău în timpul unui zbor al companiei Emirates de la Dubai spre New York, unde serviciile medicale îi supun unor controale după aterizarea pe aeroportul JFK, au comunicat autoritățile, relatează Reuters.

Circa 100 de persoane au acuzat simptome de febră și tuse la bordul zborului 203 al Emirates, care a aterizat cu cel puțin 521 de pasageri la scurt timp după ora locală 09.00 (13.00 GMT), pe aeroportul John F. Kennedy, a informat Centrul pentru Prevenirea și Controlul Maladiilor (CDC), într-un comunicat.

Anterior, compania Emirates, cu sediul în Dubai, informase că în jur de 10 pasageri 's-au simțit rău' în timpul zborului și au fost transportați la spital, fără a specifica natura simptomelor.

Aeronava a fost trasă departe de terminal astfel încât oficialii serviciilor de urgență să poată evalua situația, a comunicat autoritatea aeroportuară din New York și New Jersey.

Casa Albă a anunțat la rândul său, prin purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders, că monitorizează situația și că președintele Donald Trump este ținut la curent pe măsură ce apar noi informații.

Avionul în cauză este un Airbus A380, cea mai mare aeronavă de pasageri din lume.

Angajații CDC lucrează împreună cu alte agenții pentru evaluarea pasagerilor, luându-le temperatura și făcând aranjamentele necesare pentru transportul către spitale, a precizat purtătorul de cuvânt Benjamin Haynes în comunicat.

Pasagerii care nu sunt bolnavi vor avea permisiunea să-și continue planurile de călătorie, a indicat el.

O parte din pasagerii bolnavi au fost transportați la Jamaica Hospital Medical Center, cu simptome care nu le pun viețile în pericol, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din New York.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău