Circa 10 mii de voluntari vor participa duminică la Ziua Internațională a Faptelor Bune

  • 13 Aprilie 12:20
Circa 10 mii de voluntari vor participa duminică la Ziua Internațională a Faptelor Bune

Ziua Internațională a Faptelor Bune, dedicată ajutorului, solidarității și implicării sociale, va avea loc duminică, 14 aprilie. La ediția din acest an, peste 9900 de voluntari și voluntare, care vor participa la 255 de acțiuni de voluntariat în întreaga țară. Centrul Republican al Voluntarilor RVC este reprezentantul oficial al evenimentului în Moldova, începând cu 2016, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, pe 14 aprilie, între orele 10.00 și 16.00, în toată Moldova vor avea activități menite să aducă bucurie și sprijin comunităților. Este vorba despre o excursie la spital alături de copii, denumită generic: „Bucură-te alături de ei”. Voluntarii vor vizita un cămin de copii unde vor avea un program și surprize speciale pentru aceștia. Vor vizita și adăposturile pentru animale pentru a ajuta animalele fără stăpân.

De asemenea, voluntarii vor desfășura acțiuni de salubrizare, vor face curățenie în parcuri, vor realiza o pictură murală pe peretele unei stații de autobuz. Totodată vor furniza alimente pentru persoanele nevoiașe și vor desfășura acțiuni de voluntariat în căminele pentru vârstnici.

Programul pentru 14 aprilie în Chișinău va începe cu înregistrarea participanților, la ora 10.30, pe strada pietonală Eugen Doga. La 11.30 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, iar de la 12.00 se vor desfășura acțiuni de voluntariat în întreg municipiul.

Potrivit organizatorilor, în intervalul orelor 10.00 și 16.00 pe strada pietonală vor avea loc ateliere creative pentru copii de la JCC KEDEM și se va desfășura campania „Fă-ți testul pentru HIV/SIDA" de la Inițiativa Pozitivă. De asemenea, va fi instalat un punct de recoltare a sângelui de la Centrul de Transfuzie Sanguină, va avea loc o acțiune demonstrativă privind primul ajutor de la Crucea Roșie a Moldovei, dar și alte evenimente și campanii.

Potrivit Centrului Republican al Voluntarilor, Ziua Internațională a Faptelor Bune reprezintă o oportunitate de a face ceva bun pentru societate și pentru oamenii înconjurători. Centrul a invitat toți doritorii să se alăture mișcării voluntarilor.

Ziua Internațională a Faptelor Bune este o inițiativă globală care încurajează milioane de oameni din întreaga lume să facă lucruri bune pentru alții și pentru comunitatea lor. Este sărbătorită în fiecare an și reprezintă un apel la acțiuni pozitive în diverse domenii ale vieții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,12 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău