Cipru | Piesa ''satanistă'' aleasă pentru a reprezenta țara la Eurovision suscită polemici

  • 27 Februarie 2021 15:57
Cipru | Piesa ''satanistă'' aleasă pentru a reprezenta țara la Eurovision suscită polemici

Piesa aleasă pentru a reprezenta Cipru la Eurovision a stârnit controverse pe insula mediteraneană vineri, după un apel anonim care amenința cu "incendierea clădirii" televiziunii publice CyBC și critici dure din partea profesorilor de educație religioasă, informează AFP.

Melodia, intitulată "El Diablo" ("Diavolul", în spaniolă) și interpretată de cântăreața greacă Elena Tsagrinou, a fost difuzată miercuri pentru prima dată de CyBC în această țară mediteraneană, unde majoritatea locuitorilor sunt creștini ortodocși.

CyBC a sesizat poliția cu privire la un apel anonim care amenința cu incendierea clădirii televiziunii în semn de protest, a informat vineri agenția de presă cipriotă. Poliția investighează incidentul.

Un sindicat al profesorilor de educație religioasă din licee a dat publicității vineri un comunicat prin care solicită CyBC să renunțe la melodie.

Sindicatul și-a exprimat "groaza" cu privire la subiectul versurilor melodiei selectate pentru competiția europeană programată pentru luna mai, susținând că interpreta acesteia "l-a lăudat pe Satana, și-a dedicat lui viața și l-a iubit".

CyBC a răspuns atacurilor explicând că piesa a fost înțeleasă greșit și că este inspirată din "lupta eternă dintre bine și rău".

Cipru a terminat pe locul al doilea concursul Eurovision din 2018, cea mai bună poziție obținută până în prezent.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău