Ciocniri violente la Kiev. Cel puțin 10 persoane au fost rănite și 50 au fost reținute

  • 03 Martie 2018 23:39
Ciocniri violente la Kiev. Cel puțin 10 persoane au fost rănite și 50 au fost reținute

Cel puțin 10 persoane au fost rănite și alte 50 au fost reținute în urma unor confruntări între poliție și manifestanți anticorupție care au amplasat o tabără de corturi în apropierea sediului Parlamentului, informează Radio Free Europe. Protestatarii solicită înființarea unei instanțe anticorupție, potrivit Deutsche Welle.

”Șase manifestanți au avut nevoie de îngrijiri medicale, patru polițiști au fost răniți” în urma confruntărilor, a declarat comandantul poliției din Kiev, Andriy Kryshchenko reporterilor aflați la fața locului.

Autoritățile au declarat că nouă grenade, un număr nespecificat de cocktail-uri Molotov și cinci bombe de fum au fost confiscate de poliție în timpul raidului.

Acestea au completat că 14 polițiști care au participat la operațiunile din 27 februarie au fost răniți în urma ciocnirilor cu protestatarii antiguvernamentali care au încercat să incendieze anvelope în apropierea sediului Parlamentului.

Zeci de susținători ai fostului președinte georgian Mihail Saakașvili, care a devenit adversar în Ucraina, și-au instalat corturile în luna octombrie și au organizat în mod constant mitinguri cerând demisia președintelui Petro Poroșenko.

Mihail Saakașvili, cândva aliat al președintelui Petro Poroșenko, a devenit unul dintre cei mai aprigi opozanți ai acestuia și nu a încetat să sfideze puterea ucraineană pe care o acuză de corupție.

Kievul a interzis intrarea pe teritoriul țării timp de trei ani a fostului președinte georgian, expulzat pe 12 februarie în Polonia.

Sursa: CaleaEuropeana.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău