Ciocniri violente între talibani și forțele de securitate ale Iranului la graniță. Poliția afgană spune că un om a murit

  • 31 Iulie 2022 18:17
Ciocniri violente între talibani și forțele de securitate ale Iranului la graniță. Poliția afgană spune că un om a murit

Talibanii și forțele de securitate iraniene au intrat în confruntări, duminică, la granița dintre cele două țări, relatează Reuters. Ciocnirile au dus la moartea unei persoane de partea afgană, conform talibanilor.

„Avem un mort și un rănit; motivul confruntărilor nu este încă clar”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției din provincia afgană Nimroze, în sudul țării, Bahram Haqmal, scrie Digi24.

De cealaltă parte, Maisam Barazandeh, guvernatorul provinciei iraniene de graniță, Hirmand, a fost citat de agenția Fars spunând că ciocnirile s-au oprit și că nu au existat victime.

Conform agenției iraniene Tasnim, confruntările au pornit după ce forțele talibane au încercat să-și ridice steagul „într-o zonă care nu este teritoriu afgan”.

Surse locale au declarat pentru Reuters că oamenii care locuiesc în apropiere de graniță, pe parte afgană, au fugit din case pentru a se feri de conflict în momentul în care ciocnirile s-au intensificat.

De când au preluat puterea în Afganistan vara trecută, forțele talibane au intrat des în confruntări cu forțele de securitate din Iran, vecinul de la vest, dar și cu cele din Pakistan, vecinul de la est.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
-1,71
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:5,66 m/s
Mon
-0
Tue
1
Wed
1
Thu
1
Fri
0
Arhivă Radio Chișinău