Ciocniri violente în Istanbul: Un polițist a murit

  • 27 Iulie 2015 08:18
Ciocniri violente în Istanbul: Un polițist a murit

Un polițist a murit duminică în ciocniri violente cu manifestanți de extremă-stângă în cartierul Gazi din Istanbul, a anunțat agenția proguvernamentală turcă Anatolia.

Polițistul, grav rănit de gloanțe în timp ce poliția proceda la arestări în acest cartier, a decedat la spital, a adăugat Anatolia, preluată de AFP. Ciocniri violente au loc în acest cartier de la moartea unui militant de extremă-stângă ucis într-un raid al poliției vineri. 

Poliția a făcut uz de gaze lacrimogene, tunuri cu apă și gloanțe de plastic pentru a dispersa mulțimea de protestatari, care ripostau aruncând cocteiluri Molotov și pietre.

Ciocnirile continuau la începutul serii în acest cartier popular al orașului Istanbul.

Poliția procedează de vineri în întreaga Turcie la un val de arestări vizând rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatiști kurzi), presupuși membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) și militanți de extremă-stângă, amintește France Presse.

Aproape 600 de arestări au fost efectuate, potrivit unui bilanț provizoriu.

După atentatul sinucigaș mortal comis luni la Suruç (sud) și atribuit SI, guvernul turc a ordonat lovituri aeriene contra țintelor jihadiste din Siria și pozițiilor PKK în Irak.

Cartierul Gazi din Istanbul este un bastion al comunității alevi, o minoritate musulmană liberală și de extremă-stângă turcă, în majoritate ostilă guvernului islamo-conservator al AKP ce conduce Turcia din 2002, amintește AFP.

În timpul unor revolte violente, poliția a ucis acolo 17 persoane în 1995.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău