Cinematografia Republicii Moldova, în prim-planul Festivalului de Film Black Nights

  • 25 Noiembrie 2014 17:57
Cinematografia Republicii Moldova, în prim-planul Festivalului de Film Black Nights

Proiectul cinematografic 'Moldova-Aproape-Departe', lansat anul trecut cu participarea de cineaști din Republica Moldova și România, va fi prezentat în premieră pentru producătorii, finanțatorii și distribuitorii prezenți la cel mai mare festival de film din republicile baltice - Black Nights International Film Festival, informează un comunicat remis Agerpres.Proiectul se…

Proiectul cinematografic 'Moldova-Aproape-Departe', lansat anul trecut cu participarea de cineaști din Republica Moldova și România, va fi prezentat în premieră pentru producătorii, finanțatorii și distribuitorii prezenți la cel mai mare festival de film din republicile baltice - Black Nights International Film Festival, informează un comunicat remis Agerpres.

Proiectul se află acum în faza de colectare de fonduri, fiind prezentat în cadrul secțiunii Baltic Event, o platformă de co-producții și finanțare, unde vor fi prezentate alte douăsprezece proiecte din diferite țări.

În ediția din acest an, Festivalul Internațional de Film Black Nights (Tallinn) a rezervat un loc special Republicii Moldova, precizează comunicatul citat.

Astfel, la 26 noiembrie, pe lângă prezentarea proiectului propus de Brio Film Production (studiou din Republica Moldova, fondat și condus de Valentina Iusuphodjaeva, producătoarea filmelor lui Igor Cobileanski), în co-producție cu producătorul Dan Burlac din România și Pavel Cuzuioc, producător și regizor basarabean aflat în Austria, va avea loc și o prezentare a cinematografiei din Republica Moldova.

Prezentarea va fi făcută de Dan Burlac, producător și coproducător la câteva filme realizate în Republica Moldova, și Dumitru Marian, producător din Republica Moldova, unul dintre autorii Legii Cinematografiei aprobate de Parlamentul Republicii Moldova la 3 iulie 2014.

Prezentarea se axează pe filmele produse în ultimii ani în Republica Moldova, dar și pe filme aflate în diverse faze de producție. Pe lângă filmele propriu-zise, scopul prezentării este de a promova Republica Moldova în calitate de partener pe domeniul cinematografic și de a atrage producătorii străini să descopere talentele, poveștile și potențialul cinematografic al acestui spațiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău