Cine sunt ”Măcelarii din Bucea”. Hackerii de la Anonymous au ajutat la identificarea lor

  • 07 Aprilie 2022 14:05
Cine sunt ”Măcelarii din Bucea”. Hackerii de la Anonymous au ajutat la identificarea lor

Un militar rus, Mihail Tkaci, a fost identificat ca fiind unul dintre autorii atrocităților comise la Bucea, soldate cu 340 de morți, pe rețeaua rusă de socializare V Kontakte (VK) de către jurnalistul ucrainean Andrii Țaplienko, scrie Le Figaro, scrie ziare.com.

”Ești un criminal de război și un călău”, îl apostrofează un navigator pe Internet, potrivit sursei citate

”Ai pe mâini sângele civililor executați la Bucea. Vei putrezi în iad!”, îl acuză acesta.

Mihail Tkaci îi răspunde imediat pe VK că unitatea sa, care abia s-a retras din zona Kievului, este pregătită de luptă.

”Sunt deja pe drumul de întoarcere și am să ți-o trag în curând. Imediat ce te găsesc își voi tăia tot capul”, îi răspunde el. 

Această violență verbală este un ecou al violenței reale comise la Bucea în 30 de zile de ocupație rusă - execuții, violuri în grup, tortură, jafuri sistematice, ca în Evul Mediu.

Tehnosfera ucraineană, ajutată de divulgarea la 3 aprilie a coordonatelor a 120.00 de militari ruși de către hackerii din Anonymous, a permis identificarea unor probabili vinovați de crime de război la Bucea.

Inform Napalm, un grup ucrainean de supraveghere online care analizează Internetul și corelează informații deschise, susține că primii vinovați fac parte din Unitatea Militară 51460, din cadrul celei de a 64-a Brigăzi de Pușcași Motorizați din cadrul Forțelor terestre ruse, cu sediul la Kniaze Volkonskoie, un sat situat la frontiera cu China, în apropiere de fluviul Amur și de orașul Habarovsk.

Majoritatea militarilor acestei unități, potrivit unor fotografii, fac parte din etnia manciucă, un popor tungus din Extremul Orient rus.

Comandantul acestea, locotenent-colonelul Azatbek Asanbekovici Omurbekov, este un ofițer corpolent, în vârstă de 40 de ani, fotografiat în noiembrie 2021 după ce este binecuvântat de patriarhul ortodox de la Habarovsk.

Alte unități care au trecut pe la Bucea poate că au comis unele dintre aceste crime, însă nu sunt la fel de precis țintite ca a 64-a Brigadă.

Un oficial de la Pentagon declara prudent, miercuri, că ”ar fi posibil să se identifice unități ruse care se fac vinovate de atrocități”, o sarcină care are ”cea mai extremă prioritate” în administrația Biden.

Ororile comise de către oamenii lui Omurbekov sunt uluitoare.

”Copii zăceau afară, cu mâinile legate la spate. Copii. Ei aulegat copii și i-au împușcat ca pe câni”, declară jurnalistul ucrainean Evgheni Spirin.

Alte cadavre sunt minate.

Multe dintre ele s-au descompus, după săptămâni, fără ca asasinii, care au jefuit casele din jur, să se sinchisească de miros sau de propria igienă.

Nici cadavrele a 200 de parașutiști ruși, uciși în Bătălia de la Aeroportul Hostomel, situat la doar cinci kilometri depărtare, nu au fost îngropate ori repatriate.

Membrii acestei armate lipsită de ”grandoarea” erei sovietice - cunoscută prin violențe în interior și o disciplină relativă -, acești tineri militari poate că au fost înșelați de predicțăiile Kremlinului, potrivit cărora populația ucraineană eliberată de ”neonaziști” și ”ultranaționalișt” aveau să-i pimească cu flori.

În schimb, ei s-au trezit în fața unor civili ostili și au reacționat în mod brutal, omorând, ca la Bucea, toți bărbații aflați la vârsta la care pot lupta și violând femeile.

Alcoolul, lipsa de activitate, absența unor superiori implicați moral au descătușat ultimele zăvoare ale civilizației.

În cazul în care un tribunal internțaional se sesisează de cazul de la Bucea, va pune problema premeditării suspecților.

”Voi spune doar că doar privind imaginile, atunci când vezioameni legați, cu un glonț în cap, pare teribil de planificat, premeditat”, a declarat ofcialul de la Pentagon sub protecția anonimatului.

Pentruprima oară în istorie, autorii crimelor de război nu maisunt anonimi.

Numele lor, ca cel al lui Mihail Tkaci, apar pe liste lungi, accesibile tuturor.

Identificați oficial, spre deosebire de călăii de la Oradour-sur-Glane, My Lai în Vietnam, Vukovar în Croația sau Srebrenița în Bosnia, ei vor fi vânați toată viața lor, dacă nu mor în Războiul din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
21
Sat
26
Arhivă Radio Chișinău