Cine sunt cei nouă candidați la două fotolii vacante de judecător constituțional din partea CSM (ZdG)

  • 11 Iulie 2019 15:58
Cine sunt cei nouă candidați la două fotolii vacante de judecător constituțional din partea CSM (ZdG)

Nouă candidați s-au înscris în concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru cele două funcți de judecător la Curtea Constituțională din partea CSM. Astăzi a expirat termenul limită de depunere a dosarelor.

Este vorba despre Teodor Cârnaț, Vladimir Grosu, Oleg Potârniche, Sergiu Băieșu, Eduard Boișteanu, Mihai Corj, Tatiana Răducanu, Eduard Ababei și Andrei Coca.

Potrivit Ziarului de Gardă, Teodor Cârnaț este în prezent profesor universitar la Facultate de Drept din cadrul USM, anterior ocupând funcția de membru al CSM,  iar Vladimir Grosu, la rândul său, este jurist, doctor în drept și conferențiar universitar. În prezent acesta este avocat și exercită interimatul funcției de șef al Departamentului de Drept Penal al Facultății de Drept din cadrul USM.

Oleg Potîrniche este șef adjunct al Diгесtiа juridică a Agenției Rezerve МаtегiаIе а Guvernului din 2012, iar în prezent exercită atribuțiile și șef interimar. Sergiu Băieșu este doctor în drept și profesor universitar la Departamentul Drept privat al Facultății de Drерt al USM. Eduard Boișteanu este vicepreședinte al Comisiei de experți din cadrul ANACE, iar Mihai Corj este avocat și mediator. Tatiana Răducanu este judecătoare în demisie onorabilă. Eduard Ababei este avocat și formator la Institutul Național al Justiției. Andrei Coca este șef al departamentului juridic din cadrul unei companii de construcții. 

 La 16 iulie va fi organizată proba interviului, după care se vor anunța căștigătorii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău