Cine sunt autorii atacului sinucigaș din Indonezia comis duminică în apropierea unei biserici

  • 29 Martie 2021 13:58
Cine sunt autorii atacului sinucigaș din Indonezia comis duminică în apropierea unei biserici

Autorii atacului sinucigaș comis duminică în apropierea unei biserici din provincia indoneziană Sulawesi de Sud erau un bărbat și o femeie care se căsătoriseră în urmă cu câteva luni, a anunțat luni poliția indoneziană, relatează dpa, citată de Agerpres.

Douăzeci de persoane au fost rănite atunci când cuplul, aflat pe o motocicletă, a detonat o încărcătură explozivă în momentul opririi vehiculului de forțele de ordine la poarta catedralei „Inima Sacră a lui Iisus” din orașul Makassar, capitala provinciei Sulawesi de Sud.

Suspecții aparțineau filialei locale a organizației teroriste Jamaah Ansharut Daulah (JAD) și aveau legătură cu un alt cuplu indonezian - Rullie Rian Zeke și Ulfah Handayani Saleh - care în ianuarie 2019 a comis un atentat la Jolo, în sudul Filipinelor, soldat cu 23 de morți, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției naționale indoneziene, Argo Yuwono.

„Cuplul se căsătorise cu șase luni în urmă”, a adăugat Argo.

Șeful poliției indoneziene, Listyo Sigit Prabowo, a precizat duminică seara că bărbatul implicat în atacul sinucigaș comis duminică, identificat drept L., aparținea aceluiași grup din care, în luna ianuarie la Makassar, au fost arestați 18 membri și au fost uciși alți doi.

JAD este considerată responsabilă pentru o serie de atacuri teroriste comise în ultimii ani în Indonezia, printre care atacuri sinucigașe asupra a trei biserici din Surabaya, al doilea oraș din Indonezia, în 2018. În acele atacuri coordonate, soldate cu 28 de morți, dintre care 13 atacatori, au fost implicate două familii, inclusiv copii.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău