Cine se face vinovat privind întârzierea salariilor angajaților din sistemul educațional municipal

  • 15 Decembrie 2022 08:59
Cine se face vinovat privind întârzierea salariilor angajaților din sistemul educațional municipal

O parte din angajații din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău nu și-au primit salariile pentru luna noiembrie. Reținerea achitării salariilor angajaților din instituțiile de învățământ municipale pentru luna noiembrie este cauzată de probleme apărute în Sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice, susține Primăria Chișinău.

La rândul său, Ministerul Finanțelor a menționat că greșelile au fost comise de Primărie, transmite IPN.

Ministerul Finanțelor a venit cu o reacție oficială prin care afirmă că, la importul datelor în sistemul informațional, s-au comis erori din partea administratorului de buget, adică de către Primăria municipiului Chișinău. Ministerul susține că reținerea achitării salariilor este provocată de introducerea tardivă de către municipalitate a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 777 din 11 noiembrie 2022, în sistemul informațional.

„Aceste modificări puteau fi operate încă din 15 noiembrie, iar municipalitatea a inițiat procedura de introducere a datelor în sistemul informațional abia pe data de 7 decembrie curent”, se precizează în comunicatul instituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău